Lederen i IEA har i flere år forsøkt å påpeke at vi nærmer oss en energikrise. Det har hatt liten innvirkning på Norsk politikere og politikk. Noe av det skyldes vår energimiks med 60% fornybar energi. Den norske sektoren er jo nærmest 100% fossil og vil være avhengig av alternative energikilder.
For kort tid siden var den engelske energiministeren ute å sa at de ville ha en energi krise allerede i 2015. Og med en energimiks på 3% fornybart blir jo driveren for å finne nye løsninger betraktelig sterkere enn de er i Norge.
Det som er problemet er at norske politikere ikke ser mulighetene. Norge har en stor mulighet i å produsere fornybar energi, og i å utvikle teknologi for effektiv produksjon og overføring av fornybar energi. I stedet ser vi at England for eksempel gjennom NAREC http://www.narec.co.uk/ har en sterk og bevist satsning på å skape en grønn økonomi. England har i tillegg gode støttordninger for å skape et marked for denne teknologien og energien. Dermed skaper de forutsigbarhet for industrien og utløser investeringsvilje fra industrielle aktører. Et godt eksempel er Statoil og Statkrafts engasjement i vindkraftprosjektet Doggerbank. Den norske regjeringen gjorde det stikk motsatte ved å innføre en avgift på biodiesel, det har ført til at alle som lurte på om de ville satse på produksjon av alternativ drivstoff nå er tilbakeholdende.
Norge med sine store muligheter inne Bio, Vann og Vind blir hengende etter og ser ut til å miste den industrielle muligheten. Vi mister muligheten til å bygge opp en industri og sikre arbeidsplasser i Norge.
tu.no - Demper forventningene til vindkraft - Teknisk Ukeblad