Åpningen av The Sixth Conference on Clean Energy var en kommentar på valget. Resultatene fra valget i går førte til at Republikaneren mistet flertallet i The House og knapt beholder flertallet i Senatet. Flere mener at dette vil ha betydning for utviklingen av fornybar energi i USA.
Flere av de representantene som nå kommer inn er fornektere av klima endringene. Melanie Kenderdine, direktør ved MIT Energy Initiativ og sentral i energi departementet under Clinton, mente valget ville ha en stor innvirkning spesielt pga at så mange klimafornektere, inkludert den kommende speaker for The House, er inne. Den store driveren for fornybar energi i USA har vært stimulipakken, det vil ikke bli gjentatt nå sa hun. Også i flere stater tar klimafornekter over, noe hun mente ville føre til at staten vil få mindre driv i dette arbeidet. Peter Rothstein fra New England Clean Energy Concile la vekt på at det ikke er en så stor endring, vi er tilbake der vi var for 2 år siden og det er nå opp til statene å ta initiativet, sa han. California og Massachusetts har tatt initiativ og vil fortsette med det. Men, det betyr at det vil gå sakte fremover, vi får ikke en pris på karbon som ville ha akselerer utviklingen. Melanie påpekte at selv ikke under Bush var det en klimafornektelse i administrasjonen, at så mange nå var i sentrale posisjoner vil gjøre det vanskelig.
Valget har skapt en stor usikkerhet og farten i utviklingen ser ut til å avta i årene fremover. Samtidig ser det ikke ut til at det vil bli en endring i de statene som tidligere har vært driver her.
Jeg tror det er få som nekter på at det er klima ;) Det er nok noen som mener at det ikke er menneskeskapte klimaendringer, men det må ikke forveksles med å tro at man ikke ser at naturen endrer seg. Det har den alltid gjort. Kanskje du bør bruke "menneskeskaptklimaendringsteorifornekter" som beskrivelse i stedet ?
SvarSlettObamas løsning har vært å sette i gang et storstilt program for å ruste opp og bygge nye kjernekraftverk.
Dette vil fortsette som før - uavhengig av valg.
USA har fokus på bruken av olje og må få den ned. Pga sin egen sikkerhet og økonomi.
Resultatet av dette er mer overgang til strøm, noe som igjen slipper ut mindre CO2.
Så - ikke se helt mørkt på situasjonen. Selv om USA kommer til å takke nei til å sponse prosjekter i andre land og putte penger til mer eller mindre suspekte kilder ( ref korrupsjon og svindel om klimakvoter) så kommer de til å kutte godt i utslippene sine likevel.