torsdag 4. februar 2010

Olje- og energidepartementet - Norge går inn i samarbeid om nettutvikling i Nordsjøen - MyNewsdesk

Et utviklet og avansert nett i Nordsjøen er grunnleggene for å kunne utnytte de fornybare energiressursene Norge har, og et slikt nett vil legge et viktig grunnlag for å bygge ut en næring basert på fornybar energi. Bildet viser EWAs forslag til Nordsjønett.

Et utviklet nett i Nordsjøen vil gi store muligheter for å kunne eksportere norsk fornybar energi. Dette alene vil gi Norge gode inntekter etter at Olje- og gassalderen er forbi. Samtidig tilføres Europa sterkt tiltrengt fornybar energi. For England med 3% fornybar i sin energi miks er en slik tilførsel helt avgjørende for å kunne nå målene inne utslippsreduksjon og energiproduksjon de har satt. Artikkelen i dagens Teknisk Ukebla (nett) sier mye om dette, Frykter energikrise fra 2015.

Nettet kan gi et god dytt i utviklingen og utbyggingen av fornybar energi i Norge. Denne har til nå vært bremset av en uberettiget frykt for et energi ”overskudd” i årene framover. Norge har rikelig med alternative fornybar ressurser både innen biomasse, vind og vannkraft som kan utnyttes i bedre og i større grad enn i dag.

En satsning på nye fornybare energikilder i Norge kan gi et godt grunnlag for en industri for å utnytte og utvikle en ”fornybarteknologi” som Norge allerede er verdensledende innen.

Det er svært positivt at regjeringen slutter seg til samarbeidet i Nordsjøen og det gir norsk industri inne fornybarenergi god grunn til å se noe lysere på situasjonen framover.

Olje- og energidepartementet - Norge går inn i samarbeid om nettutvikling i Nordsjøen - MyNewsdesk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar