onsdag 3. februar 2016

"Nye miljøregler vil få store konsekvenser for norsk næringsliv"



Monica Mæland og Vidar Helgesen skriver i dagens TU om den nye loven de fremmer for å bedre «miljøansvar i offentlige innkjøp». Offentlige innkjøp kan være vesentlig i å få fram ny og mer miljøvennlig teknologi.

Det er et stort behov for mer innovative innkjøp fra det offentlige for å støtte bedrifter som har en relativt umoden klima- og miljøteknologi, å komme inn på markedet. Det betyr at det offentlige må være villige til å ta noe mer risiko i sine innkjøp for å få fram mer miljøvennlige løsninger fra norske bedrifter.

Den store utfordringen i innovasjonsløpet for bedrifter innen klima og miljøteknologi, er kommersialiseringen. Innovative innkjøpsordninger kunne avhjelpe dette. Den nye loven kan være med på å presse dette fram.

ENOVA etterlyste mer innovasjon i sin årlige markedsutviklingsrapport 2015. Det er sikkert behov for mer innovasjon, utfordringen er at mange av innovasjonene aldri kommer til ENOVA – de dør på veien på grunn av et dårlig og ikke minst usikkert marked. Den nye loven og en mer innovativ strategi fra ENOVA kan være med på å få fram mer miljøteknologi, styrke norske bedrifter og styrke et grønt skifte, det forutsetter at det offentlige vil være mer innovative i sin innkjøp.

Monica Mæland og Vidar Helgesens kronikk 
ENOVA Rapporten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar