fredag 10. april 2009

Sargas vil bygge kullkraftverk - Teknisk Ukeblad

 Sargas vil bygge kullkraftverkKullkraftverk med CO2 rensing er interessant. Skal vi klare å løse energi og klimakrisen er vi avhengig av rensing av CO2 fra kullkraftverk fordi kullkraftverk er den største CO2 kilden og vi er i overskuelig framtid avhengig av kull for el-produskjon på verdensbasis.

Utvikling av en teknologi som gjør det bærekraftig å rense ut CO2 fra kullkraftverk er avgjørende for at vi skal kunne løse klima og energikrisen. Store deler av verden er avhengig av kull for å produsere el.

Å unngå bruk av aminer, som i seg selv er et forurensningsproblem er også banebrytende i dette prosjektet.

Å lagre – eller bruke CO2 i andre prosesser (laga andre mineraler osv.) er det neste avgjørende trinnet.

I dette prosjektet ser det ut til at det er kommersielt, det øker ikke prisen å rense og CO2 vil bli solgt på det kommersielle markedet.

Det hadde vært bra om den norske regjeringen stimulerte flere prosjekter knyttet til rensing og håndtering av CO2 enn dages gasskraftverk prosjekter som er et pengesluk. Det verste ar at disse pengeslukene ikke stimulerer en utvikling av bærekraftige løsninger.

tu.no - Sargas vil bygge kullkraftverk - Teknisk Ukeblad

1 kommentar:

  1. Ja, det hadde vært svært bra om Sargass fikk mulighet til å bygge det co2 frie kraftverket i Hammerfest. NVE avslo konsesjon på grunn av for dårlig utnyttelse av gassen (les lønnsomhet). I følge informerte kilder var den egentilge årsaken at miljøet på Grenland ikke likte Sargass sitt konsept ut i fra to årsaker, for det første skulle ikke noen andre enn de få mulighet til å utvikle denne teknologien i Norge, dernest har det visst nok vært en del motsetninger mellom Grenlandmiljøet og Sargass som ikke nødvendigvis er grunnet i saklige argumenter. Vi har med mennesker å gjøre, og de handler også der etter, desverre.

    SvarSlett